Anı Fotoğraflarının Basılması ve Arşivlenmesi

 Fotoğrafların baskı işlemi yapılırken, stüdyoda, aile içi amatör çekimleri ya da sanatsal – hobi çekimleri temel olarak müşterinin isteği doğrultusunda basılır.

Fotoğrafların Müşteri Talebi Doğrultusunda Basılması

Boyutunu ve sayısını müşteri belirler. İstenildiğinde, dijital çekim de yapılarak, arkaya fonlar eklenebilir. Ayrıca, efektli fotoğraflar da hazırlanabilir. Daha sonra, çekilen fotoğraflar, örnekler halinde, müşterinin beğenisine sunulur. Seçilen fotoğraflar, istenilen boyutta basılarak bir albüm haline getirilir.

Fotoğrafların Arşivlenmesi

Fotoğrafların Arşivlenmesi

Fotoğrafların Arşivlenmesi

Klasik Arşiv Yöntemi; Çekilen fotoğrafların negatifleri; negatif poşetinde uzun süre saklanabilir. Bu negatif poşetleri, negatiflerin içine konabileceği tek tarafı açık üç tarafı kapalı şeffaf poşetlerdir. Bu poşetlere yerleştirilen negatifler tarihe veya konusuna göre dosyalanır.

Gerektiğinde dosyalardan bulunup yeni baskı yapılır. Toz ve ışıktan korunduğu sürece uzun süre negatiflerden baskı alınabilir

Dijital Arşiv Yöntemi; Dijital arşivlemede iki tür arşivleme yöntemi vardır.

Manüel Yöntemle Arşivleme: Bu yöntemle dijital ortamda çekilen fotoğraflar bilgisayar ortamında CD’lere yazılarak arşivleme yapılır. Yine tarih veya konuya göre arşiv düzenlemesi yapılır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün düğün fotoğrafı

Mustafa Kemal Atatürk’ün düğün fotoğrafı

Veritabanlı Arşivleme: Dijital ortamda çekilen fotoğraflar bilgisayarın Harddisk’inde saklanır. Fotoğraf arşivleme programlarından isteğe uygun program kullanılır. Her fotoğrafa belli anahtar kelime girilip kayıt edilir. İstenilen fotoğraf için anahtar kelime yazılarak o konuyla ilgili bütün fotoğraflara ulaşılır.

Dijital ortamda arşivleme yaparken JPEG formatında kayıt yapmamaya özen göstermemiz gerekiyor. JPEG format fotoğraf kalitesini düşürür.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir